TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.7 - Juli 2023

De Minister-President

Het zal je vast niet ontgaan zijn: het kabinet is gevallen en de minister-president neemt binnenkort - na dertien jaar - afscheid van de politiek.
'Minister' komt uit het Latijn en betekent 'dienaar'. Ook 'president' komt uit het Latijn en komt van 'prae' (vóór, eerste) en 'sidère' (= zitten); vandaar: voorzitter.

Als gelovigen hebben wij een hemels burgerschap ontvangen (Filippenzen 3:20) van onze Minister-President. Nee, dan gaat het niet om een mens, maar om de Zoon van God. Hij kwam in deze wereld om als Dienaar / Knecht Zijn leven te geven aan het kruis van Golgotha (Filippenzen 2:7). Door Zijn dood bracht Hij de verzoening tot stand. Je mag leven vanuit de zekerheid dat Hij dit ook voor jou gedaan heeft! 
Na Zijn opstanding en hemelvaart mogen wij Hem nu kennen als Degene Die "boven alle overheid en macht en kracht en heerschappij en elke naam die genoemd wordt" zitting genomen heeft. Dat geldt niet alleen in het huidige tijdperk, maar ook in het toekomende tijdperk (Efeze 1:20 en 21). Nu wordt Zijn positie slechts gezien door gelovigen. In de toekomst zal die wereldwijd duidelijk worden.

Aktieradius Jeugdwerk

Nog even en de Aktieradius zomerweken gaan van start. Heb jij je al aangemeld? Zo niet, doe dat dan hier! Het kinderkamp, het juniorenkamp én de jeugdweek vinden plaats van zaterdag 22 t/m vrijdag 28 juli. Kijk hier voor meer informatie.

Help Aktieradius!

Naar aanleiding van de oproep in de vorige TijdseinMail mochten we verschillende giften voor Aktieradius ontvangen. Hartelijk dank daarvoor!
Ook het jeugdwerk steunen? Kijk daarvoor op de site van Het Morgenrood. Zelf overmaken mag natuurlijk ook. Vind hier het rekeningnummer van Het Morgenrood. Alvast bedankt!

Nieuw boek

De samengestelde Namen van de HEERE
In dit boek komen tien samengestelde Namen van de HEERE aan de orde. Dit zijn namen waarin de Naam van God gecombineerd wordt met bijvoorbeeld één van Zijn eigenschappen (zoals ‘De HEERE zal erin voorzien’; ‘De HEERE uw Heelmeester’; ‘De HEERE Die u heiligt’; ‘De HEERE is vrede’ en ‘De HEERE mijn Herder’).

De basis van alles wat in deze Namen over Hem gezegd wordt, is Zijn Eigenlijke Naam: Hij is er altijd, zonder begin en einde!
Je kunt dit nieuwe boek hier bestellen. Voor de e-book-versie moet je hier zijn.

Bijbelstudies 2023-2024

Na de zomer staat er weer een compleet nieuw seizoen met mooie Bijbelavonden op ons te wachten. Het zou mooi zijn als je daar ook bij aanwezig bent!

Plan daarom de datums nu al in je agenda, zodat je die avonden niet voor iets anders gereserveerd hebt. Kijk hier voor alle datums én de plaatsen waar er komend seizoen Bijbelavonden zijn. Wees welkom!

Kom ook en geniet samen met medegelovigen van de rijke boodschap van Gods Woord. Natuurlijk zijn er verschillende van deze Bijbelavonden na te luisteren via internet. Toch gaat er niets boven het fysiek samen komen rondom Gods Woord!

Nieuw Morgenroodboekje

Het nieuwste Morgenroodboekje - Van hemelvaart naar wederkomst - is verschenen. Het is geschreven door Peter Slagter.

In deze tijd - tussen hemelvaart en wederkomst -  is het nodig dat gelovigen weten wat de plaats is die zij in genade van God ontvangen hebben.
De Bijbel is er duidelijk over: wij zijn wel in de wereld, maar niet van de wereld. Dat is wat in dit boekje uitgewerkt wordt.

Hierbij is ten eerste uitgegaan van de plaats die de gemeente - het lichaam van Christus - in Gods heilsplan inneemt. En ten tweede door de positie te laten zien die de gelovige ontvangen heeft als lid van dat lichaam.

Je kunt het boekje hier bestellen. Handiger: word Morgenroodreeksabonnee. Na aanmelding krijg je onder meer deze nieuwste uitgave. Kijk hier voor meer informatie daarover.

Bijbelstudieweekend najaar

Komend najaar staat er weer een Morgenrood-Bijbelstudieweekend gepland in Vierhouten, en wel van 24-26 november. Aanmelden kan hier!

De Morgenrood-Bijbelstudieweekenden vinden plaats in het christelijk conferentiecentrum 't Vierhouterbos, waar we u een geheel verzorgd verblijf aanbieden. Zo kunt u in een prima sfeer genieten van mooie Bijbelstudies, maar ook van de ontmoeting met elkaar. Zeer de moeite waard!

Kom ook en geniet van de gastvrijheid in 't Vierhouterbos en van de prachtige omgeving met veel mogelijkheden om te ontspannen.

AMEN Bijbelmagazine

Binnenkort verschijnt AMEN 169

Wist u dat ...

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?

Tik of klik hier voor aanmelden en/of meer info over AMEN Bijbelmagazine.

Volg AMEN ook op en .

Everread Uitgevers 25 jaar!

Op 4 mei 1998 werd Everread Uitgevers opgericht. Nu al weer 25 jaar geleden. In deze periode hebben we circa 135 boeken en boekjes mogen uitgeven; naast inmiddels 168 AMEN-Bijbelmagazines. 

Onlangs is de nieuwe catalogus verschenen met daarin al onze nog verkrijgbare uitgaven. Vraag hem gratis aan!