TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.4 - April 2023

De Heere is bij je

In de psalmen kom je prachtige teksten tegen waarin de schrijvers tot God uitspreken Wie Hij voor hen - en ons - is. Hieronder een aantal als voorbeeld. Stuk voor stuk beginnen ze met "U bent ...":

 • "U bent de God van mijn heil" (Ps. 25:5)
 • "U bent mijn schuilplaats, U beschermt mij" (Ps. 32:7)
 • "U bent mijn rots en mijn burcht!" (Ps. 31:4)
 • "U bent mijn kracht" (Ps. 31:5)
 • "U bent mijn Helper" (Ps. 40:18)
 • "U bent mijn God!" (Ps. 31:15)
 • "U bent met mij" (Ps. 23:4).

Mooie woorden die laten zien dat de Heere je heil is, je schuilplaats, je rots en burcht, je Helper en jouw God. En Híj is met je!

Bijbelstudieweekend voorjaar

Graag maken we u en jou attent op het Bijbelstudieweekend dat over ruim één week in Vierhouten plaatsvindt. Samen onderzoeken we Gods Woord rond het thema 'Hoe groot zijt Gij?'. 

In de Bijbel leren we God onder meer kennen als de Almachtige, de Allerhoogste, de Sterke en de Eeuwige God. In welk verband worden deze titels gebruikt en wat kunnen we ervan leren? Ontdek het tijdens dit weekend in Vierhouten van 21-23 aprilKijk hier voor informatie en aanmelden. Wees van harte welkom!

De Morgenrood-Bijbelstudieweekenden vinden plaats in het christelijk conferentiecentrum 't Vierhouterbos, waar we u een geheel verzorgd verblijf aanbieden. Zo kunt u in een prima sfeer genieten van mooie Bijbelstudies, maar ook van de ontmoeting met elkaar. Zeer de moeite waard!

Kom ook en geniet van de gastvrijheid in 't Vierhouterbos en van de prachtige omgeving met veel mogelijkheden om te ontspannen.

Aktieradius Jeugdwerk

Heb jij je al aangemeld voor één van de zomerweken van Aktieradius? Zo niet, doe dat dan hier! Het kinderkamp, het juniorenkamp én de jeugdweek vinden elk plaats van zaterdag 22 t/m vrijdag 28 juli. Kijk hier voor meer informatie.

Bijbelstudiedagen

In de maand maart zijn er twee Bijbelstudiedagen gehouden. 

Eén in Nieuw Buinen en één in Oud Beijerland. Klik op de onderstaande links voor meer informatie hierover:

Nieuw Buinen - Onderwerp: GEESTelijk leven - Spreker: Ronald Lammers
Oud Beijerland - Onderwerp: Wat is wijsheid? - Spreker: Peter Slagter

Het nieuwste Morgenroodboekje

Uit het hart bevat een aantal korte bemoedigende hoofdstukjes. De meeste zijn geschreven naar aanleiding van een bepaalde actualiteit of iets dat de schrijver meemaakte, dan wel opviel. Ze wenden onze blik af van de alledaagse dingen en bepalen ons bij de rijkdom die we in Christus hebben ontvangen. Telkens weer wordt de lezer aan het einde van een hoofdstukje gewezen op de rijke genade van God, die ons zoveel gebracht heeft. 

Als u een keer een inleiding moet houden in uw gemeente of kring, dan is dit boekje daar heel geschikt voor. Of gebruik het gedurende 3 weken als een soort dagboekje. Gewoon lezen mag natuurlijk ook.

Los verkrijgbaar als boekje en e-book. Beter: neem een abonnement op deze Bijbelstudieboekjes. Kijk hier voor meer informatie.

Door het geloof

De Bijbel blijkt een schat aan waarheden te bevatten die door het geloof tot stand komen, dan wel: zijn gekomen. In dit boek - dat in december verscheen - worden ze stuk voor stuk onderzocht. Zo is de gelovige van nu door het geloof gerechtvaardigd, behouden, met Christus opgewekt en een huisgenoot van God. Bovendien woont Christus door het geloof in onze harten.

Ook zal er een grootse toekomst zijn voor het volk Israël door het geloof. In dit boek is niet Hebreeën 11 - het hoofdstuk waarin de term 'Door het geloof' zo vaak voorkomt - het uitgangspunt, maar teksten uit de rest van het Nieuwe Testament.

Je kunt het boek in bezit krijgen door het te bestellen via onze site. Ook verkrijgbaar als e-book!
Een mooi boek dat hierop aansluit, is het boek over Hebreeën 11 van Dr. E.W. Bullinger: Geloofsgetuigen.

Bijbelstudies 2022-2023

Kijk hier voor de actuele gegevens over de Bijbelavonden in het land. Sluit je ook aan en geniet mee van mooie onderwerpen.

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 166 is verschenen
Wist u dat ...

 • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
 • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
 • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
 • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?
 • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
 • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
 • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
 • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
 • AMEN ook te volgen is op Twitter?
 • er hard gewerkt wordt aan AMEN 168 die in de tweede helft van mei verschijnt?

Tik of klik hier voor aanmelden en/of meer info over AMEN Bijbelmagazine.

Volg AMEN ook op en .

Everread Uitgevers 25 jaar!

Op 4 mei 1998 werd Everread Uitgevers opgericht. Nu al weer 25 jaar geleden. In deze periode hebben we circa 135 boeken en boekjes mogen uitgeven; naast inmiddels 166 AMEN-Bijbelmagazines. Alle reden tot dankbaarheid! Destijds werd de Morgenroodreeks ondergebracht bij Everread Uitgevers. Deze reeks startte al in 1960 en het is nog steeds mogelijk daar een abonnement op te nemen.

Onlangs is de nieuwe catalogus verschenen met daarin al onze nog verkrijgbare uitgaven. Vraag hem gratis aan!