Search Menu

Leren leven uit de Bijbel

Morgenrood

Let op: i.v.m. de vakantietijd worden bestellingen m.i.v. vrijdag 23 augustus weer verwerkt. Vanaf dan zij we ook weer telefonisch bereikbaar.

Bij bestellingen met een bruto factuurbedrag (= exclusief eventuele kortingen) van € 50,00 of hoger, betaal je geen portokosten. Bij aanbiedingen geldt de aanbiedingsprijs.

Bijbel & Wetenschap

Bijbel & Wetenschap

Peter Slagter € 5,50
Auteur: Peter Slagter
Formaat: Paperback
Bestelnummer: 7000
Aantal pagina's: 64
ISBN: 9789066940000
Afmetingen: 20x12,5 cm

De relatie tussen Bijbel en wetenschap is er één van water en vuur. Wie zegt dat hij gelooft dat God alles geschapen heeft en dat Adam en Eva echt bestaan hebben, wordt vanuit het andere 'kamp' wat meewarig aangekeken. Met enig medelijden klinkt dan: 'Gelóóf jij dat nog ...?'.
Meestal beseft men niet dat ook in de wetenschap geloof een grote rol speelt. Eerst wordt bedacht hoe het zou kunnen zijn (theorie, aannames, uitgangspunten ... geloof) en vervolgens worden daar de bewijzen bij gezocht en zegt men: zie je wel?!
Natuurlijk: wetenschap is goed wanneer zij ons dichter bij de waarheid brengt. In de recente geschiedenis van de wetenschap is er echter een proces gaande waarbij de Bijbel langzamerhand buitenspel is gezet.

Dit boekje is geschreven met de rotsvaste overtuiging, dat de Bijbel het Woord van God is; voor gelovigen dus de absolute autoriteit! In dit boekje gaat het onder meer om zaken als: geloof en wetenschap, de kennis van de mens, de rol van de duivel en beweringen en bewijzen.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Zoek een boek ...

Sluiten