Search Menu

Leren leven uit de Bijbel

e-Books

e-Books

Psalmteksten (e-book)

Psalmteksten (e-book)

Maret Slagter (samenstelling) € 0,90
Auteur: Maret Slagter (samenstelling)
Formaat: e-book
Bestelnummer: 9378
Aantal pagina's:
ISBN: 9789066943780
Afmetingen:

"Laat het Woord van Christus in rijke mate in u wonen, in alle wijsheid; onderwijs elkaar en wijs elkaar terecht, met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen. Zing voor de Heere met dank in uw hart", zo schrijft Paulus in Kolossenzen 3:16.

Natuurlijk! De Psalmen hebben in de eerste plaats betekenis voor Israël. Tegelijk is daarin de   "Geest van Christus" hoorbaar, "Die tevoren getuigde van het lijden dat op Christus komen zou en van de heerlijkheid daarna" (1 Pet. 1:11). Christus’ stem is zo duidelijk hoorbaar, dat niemand bij het lezen van bijvoorbeeld de beginwoorden van Psalm 22 nog denkt aan David! Nee, hij hoort Christus spreken in Zijn lijden.

Paulus sluit met de bovenstaande woorden aan op het geestelijke aspect van de Psalmen voor de gelovige van nu. Geschreven door gelovigen van destijds bemoedigen zij de gelovige van nu met woorden van bemoediging en toewijding, van Gods zorg en grootheid. Ze sterken ons in het vertrouwen op God.

Dit boekje bevat een selectie van psalmteksten, onderverdeeld in vijf rubrieken: bemoediging, zorg van God, vertrouwen op God, Zijn grootheid en toewijding aan God. Zo heb je voor diverse gelegenheden de beschikking over rijke teksten uit het psalmenboek.

Kijk hier voor de papieren versie

Aanbieding: Bestel alle e-books in één keer met hoge korting!

Zoek een boek ...

Sluiten