Search Menu

Leren leven uit de Bijbel

Morgenroodreeks

Is het totaalbedrag (zonder eventuele kortingen) van je bestelling € 50,00 of hoger, dan betaal je bij verzending binnen Nederland geen portokosten!
Het getal 50

Het getal 50

Peter Slagter (redactie) € 5,50
Auteur: Peter Slagter (redactie)
Formaat: Paperback
Bestelnummer: 7292
Aantal pagina's: 64
ISBN: 9789066942929
Afmetingen: 20x12,5 cm

"Gij zijt nog geen vijftig jaar en hebt gij Abraham gezien?" Deze woorden spraken de Joodse leiders tot de Heere Jezus, nadat Deze iets gezegd had met betrekking tot Abraham . Ze begrepen niet wat Hij zei, met deze woorden als gevolg. Woorden die zelfs in onze tijd nog een uitwerking hebben, want zodra iemand 50 jaar wordt, loopt hij de kans een 'Abraham-pop' in zijn tuin te vinden.
Het onderwerp van dit boekje - Het getal 50 - is gekozen naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de Morgenroodreeks. Deze serie Bijbelstudieboekjes werd door Jacob Klein Haneveld gestart in 1960 en sindsdien zijn er vele titels verschenen, van de hand van verschillende schrijvers.
Drie van de schrijvers uit het heden - Sebastiaan de Graaf, Peter Slagter en Hoite Slagter - hebben hun bijdragen geleverd aan dit boekje. Bijbelse getallen en cijfers hebben vaak een symbolische of typologische betekenis. Dat geldt ook voor het getal 50, dat vaak op een heel kenmerkende wijze gebruikt wordt.

Met een register van de gebruikte Bijbelteksten.

Ook als e-book verkrijgbaar!

Zoek een boek ...

Sluiten