Search Menu

Leren leven uit de Bijbel

Bijbelstudie

Is het totaalbedrag (zonder eventuele kortingen) van je bestelling € 50,00 of hoger, dan betaal je bij verzending binnen Nederland geen portokosten!
Getallen in de Bijbel - 3e druk

Getallen in de Bijbel - 3e druk

Dr. E.W. Bullinger € 18,00
Auteur: Dr. E.W. Bullinger
Formaat: Paperback
Bestelnummer: 7309
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789066943094
Afmetingen: 21x14,7cm

'Getallen in de Bijbel' is de vertaling van het Engelse boek 'Number in Scripture' dat al in 1894 verscheen. In boeken die gaan over Bijbelse getallen wordt vaak naar dit standaardwerk verwezen.

In 2013 (het 100e sterfjaar van de schrijver) is de Nederlandse vertaling beschikbaar gekomen (1e druk). In 2016 verscheen de 2e druk en in 2021 deze 3e druk.

De inhoud van dit boek is in tweeën verdeeld.
Het eerste deel gaat over het bovennatuurlijke ontwerp van de getallen in de Bijbel en is min of meer een inleiding op het onderwerp. Het beschrijft onder meer de overheersende rol die (Bijbelse) getallen spelen in de opbouw van de schepping, in de Bijbel, in de chronologie, in de natuur, in de scheikunde en in geluid, muziek en kleuren.
Het grotere, tweede deel gaat over de geestelijke betekenis van allerlei getallen in de Bijbel.

Bullinger besluit zijn voorwoord van dit boek met:
‘Moge het onderzoek van de getallen in de Bijbel in dit boek, Bijbelstudenten stimuleren daarmee verder te gaan; gelovigen versterken in hun allerheiligst geloof en sceptici overtuigen van de Goddelijke perfectie en inspiratie van het Boek der boeken, tot lof en heerlijkheid van God.‘

Bekijk hier de inhoudsopgave.

Over de schrijver:
Dr. E.W. Bullinger (1837-1913) - een rechtstreekse nakomeling van de Zwitserse Hervormer J. Heinrich Bullinger - was een Anglicaanse geestelijke. Na voltooiing van zijn opleiding werd van hem gezegd dat hij een 'betrouwbare geleerde van het Grieks was met een beheersing van het Hebreeuws die slechts door enkelen geëvenaard werd'. Hij ontving in 1881 de titel 'Doctor of Divinity'. Na een bediening als onder meer priester en voorganger, was hij vanaf 1867 tot aan het einde van zijn leven secretaris van het Engelse Bijbelgenootschap 'The Trinitarian Bible Society'.
Hij was onvermoeibaar in het bestuderen van de Bijbel. Deze intensieve studie van het Woord van God resulteerde in boeken die voor vele gelovigen tot zegen zijn. Tot de boeken die Bullinger schreef behoren onder meer Bijbelcommentaren, een Bijbel met aantekeningen (de Companion Bible), een lexicon en concordantie op het Engelse en Griekse Nieuwe Testament, een 1100 bladzijden tellend werk over de stijlfiguren in de Bijbel, werken over de Heilige Geest, etc. Er staan honderden publicaties op zijn naam.

Bekijk alle bij Everread verkrijgbare boeken van Bullinger.

Zoek een boek ...

Sluiten