Search Menu

Leren leven uit de Bijbel

Morgenroodreeks

Is het totaalbedrag (zonder eventuele kortingen) van je bestelling € 50,00 of hoger, dan betaal je bij verzending binnen Nederland geen portokosten!
Van Adam tot Noach

Van Adam tot Noach

Peter Slagter € 5,50
Auteur: Peter Slagter
Formaat: Paperback
Bestelnummer: 7352
Aantal pagina's: 64
ISBN: 9789066943520
Afmetingen: 20x12,5 cm

De namen van de oudvaders - In de Bijbel zijn namen van groot belang. Zelden is er sprake van 'vernoeming', zoals dat in onze tijd vaak het geval is. Namen werden in de Bijbel juist aan personen gegeven met een achterliggende gedachte. Zo kan de naam iets uitdrukken van het wezen van een persoon of dier, dan wel van de aard of structuur van een bepaald gebied. Namen geven in veel gevallen dus meer informatie over de achtergrond van bijvoorbeeld een persoon of plaats.

De 'oudvaders' zijn de in Genesis 5 genoemde tien personen, die leefden in de periode die begon met Adam en eindigde met Noach. Wanneer wij hun namen bestuderen, blijken daar profetische vergezichten in te liggen met betrekking tot de Persoon en het werk van de Heere Jezus Christus. Zo ligt in een 'saai' geslachtsregister een geweldige boodschap opgesloten met als Middelpunt: Christus!
De Schriften zijn het die van Hem getuigen (Joh. 5:39).

Ook als e-book verkrijgbaar!

Zoek een boek ...

Sluiten