Search Menu

Leren leven uit de Bijbel

Bijbelstudie

Is het totaalbedrag (zonder eventuele kortingen) van je bestelling € 50,00 of hoger, dan betaal je bij verzending binnen Nederland geen portokosten!
Acht gelijkenissen over het koninkrijk der hemelen

Acht gelijkenissen over het koninkrijk der hemelen

Aren van Waarde € 10,00
Auteur: Aren van Waarde
Formaat: Paperback
Bestelnummer: 7396
Aantal pagina's: 96
ISBN: 9789066943964
Afmetingen: 21x14,7cm

Uit het voorwoord: "Wie over de gelijkenissen van de Heiland spreekt of schrijft, lijkt zich op glad ijs te begeven. Er is over deze Bijbelgedeelten immers enorm vaak gepreekt. De evangelieverhalen zijn overbekend en vrijwel iedere christen meent precies te weten wat de Heere met Zijn onderwijs heeft bedoeld. Hoewel er in rooms-katholieke, protestantse en evangelische kring niet exact dezelfde uitleg wordt gegeven, is men het wel eens over de hoofdlijnen. Van die standaarduitleg willen de meeste christenen niet afwijken".

Toch lijkt er iets niet te kloppen in deze algemeen aanvaarde uitleg. Zo wordt aan allerlei symbolen uit de gelijkenissen een betekenis toegekend, die niet overeenstemt met de uitleg die de Heere Zelf van zulke symbolen heeft gegeven.

Bovendien beweert men dat de Heere gelijkenissen vertelde om Zijn boodschap te verduidelijken, terwijl Hij Zelf zegt dat Zijn onderricht juist bedoeld was om deze voor de menigten te verhullen!

De boodschap van de gelijkenissen is dus niet voor de hand liggend en voor een buitenstaander ook niet gemakkelijk te begrijpen.

Dit boekje is een poging om achter de betekenis van de gelijkenissen te komen.

Bekijk hier de inhoudsopgave.

Ook verkrijgbaar als e-book.

Zie ook Gelijkenissen, wonderen en tekenen of Het Koninkrijk van God in hemel en op aarde.

Zoek een boek ...

Sluiten